Å tilføre vann i uterommet gir ett eksklusivt uttrykk. Du kan legge mange timers jobb i det og du kan gjøre det enkelt. Vi viser deg her ulike måter du kan få vann inn som ett element i ditt uterom.

Å lage vannbed og vanndam/fiskedam krever mye forarbeid, men er utrolig flott. Dette passer i ulike typer hager. Du kan kombinere det med stein for å få det naturlige uttrykket. Sammen med ulike grønne planter og høyt gress er det lekkert.

Bildet er fra Viivilla.no

Dersom man vil gjøre det litt enklere kan man lage ulike typer vannspeil. Enten i små fat eller store. De kan enten graves ned, eller stå over bakken. Ett billig tips er å bruke ett fat fra bålpanne (hvor du tetter hullet i bunnen) Du kan også gjøre som Lisa hos Champagnehagen på instagram og Interiørdesigner Therese Knutsen hos Tid for hage på Tv2. De bestilte store fat lagd på bestilling. Lisa kan fortelle at hennes ble lagd hos ett lokalt mekanisk verksted. Askim mekaniske.

Champagnehagen på instagram
Her ser du Lisa (Champagnehagen) har satt ned en fontene i det ene speilet.
Her ser dere resultatet hos Tid for hage. Her er vannspeilet ikke gravd ned. Flott effekt dette også. Her er også ild, stein og natur representert i en Japansk stil.

Du kan også kjøpe ferdige vannbeholdere og fontener. Fuera.no har ulike typer.

Her er kvadratisk vannbad i hvit utførelse fra Fuera.no
Veggfontene i kombinasjon med hagedam

At vann gir ett flott uttrykk kan vi være enige om. Både de små vannspeilene med og uten fontener, til de store flotte. De små vannspeilene og fugledam går fint å ha på terrasser og små altaner også. Vi ble inspirerte og håper vi ga dere inspirasjon til deres uterom.

Del på dine sosiale medier:
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email
Item added to cart.
0 items - kr0.00